|
Качка "По Люсински"Хочу поділитися секретом приготування дикої качки від моєї подруги. Потрібно помітити, що із-за своєрідного запаху мене не дуже притягала ця дичина в приготованому виді. Але спробувавши качку, приготовану по цьому дивовижному рецепту, я змінив своє до неї відношення. Для приготування качки нам знадобиться наступні нехитрі інгредієнти: - Качка патрана дика - 1 шт. - Яблука антонівські - 4 шт. - Курага - 100 гр. - Чорнослив - 100 гр. - Лимон - 1 шт. - Соь, чорний мелений перець. Ну а тепер сам рецепт приготування цього смачного блюда, яке підійде до будь-якого столу і приємно здивує гостей. Яблука розрізати на 4 частини, чорнослив і курагу промити і подрібнити. Витчу натерти сіллю і перцем. Яблука змішати з чорносливом і курагою і нарізаними дрібними шматочками лимона, додати чайну ложку цукру, перемішати і помістити цю начинку всередину качки через черевце. Після чого черевце зашивається за допомогою простої голки з ниткою. Якщо є бажання, можна покласти на протвинь навколо качки шматочки антонівських яблук. Ставимо протвинь в розігріту духовку і запікаємо це усе до готовності. Періодично поливаємо соком, що утворився, тушку. Качка повинна гарненько зарум'янитися, а лимон з яблуком надасть їй неповторного кислуватого смаку, та і запах дичини майже зникне. Приємного Вам апетиту. І "НІ ПУХА-НИ ПЕРА"!)) |
|